>!#"¤%#¤&¤)#=Q)"&/#¤&%¤

Ungefär så känner jag just nu..
Igår var en sjukt dålig dag för fröken Sandra Öberg, det startade med att jag vaknade kl. 9, alltså när jag börjar på jobbet, en timme senare staplade jag in där som ett stolpskott och gick ut med mina hundar, väl utanför en bit längre bort på en parkering som jag går förbi så står en taxi och en bil kommer som tycker att han är tok smidig och kör rätt in i dörren!?! Vilken dålig start, japp!

Väl vid lunch så ska jag precis sätta mig och käka och jag välter ut glaset med vatten över bordet och sedan när jag ska torka upp så välter jag ut det EN GÅNG TILL! SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skönt var det att få åka hem efter stängning och gå ut med dogsen som jag sedan badade, vilket jag inser att Akilles har fullt med sårskorpor och eksem, ÅH NEJ! Mina tankar börjar snurra utan att ens tänka klart, jag tänker att han har fått typisk schäfer klåda och jag bröt ihop, väl ute när han skakade av sig så började tårarna komma, jag orkar inte längre.. Varför ska han råka ut för allt och vara sjuk hela tiden??
Räcker det inte med
Analsäckarna
Stressmage
Allergisk mot ett antibiotika
Höftfel

Ja listan kommer väl fyllas på..

Jag klappade ihop och messade med Z uppfödare som tog mitt förnuft till fånga och sa att det var lus schampot!
SÅKLART!
Han är bara EXTRA KÄNSLIG!!!
Jävla schäferjävlar!! (känner jag just nu)

Mina tankar for iväg att om han hade fått klåda så vet jag helt ärligt itne om jag hade låtit honom få vara kvar i livet, så fort han stressar upp så blir han dålig i magen, hans analsäckar är itne att leka med och ja höfterna väntar jag bara på att han ska visa ett tecken på att han har ritkigt ont.. suck..

Men Kim la armen om mig och sa Älskling det ordnar sig, att känna hans stöd gör en helt varm om hjärtat!
Det som fortfarande gnager är att Z bara har en kula, ska jag ha den oturen?
Jag som vill ställa ut och tävla, inte bara i Sverige!?

(man får tävla i svenska tävlingar ej internationella)
Ska jag inte få mina championat som jag nu så länge sträva efter?
.....

Idag var iaf en bra dag, jag har en sjukt bra chef som ställer upp! Och på tisdag så kan jag förhoppningsvis kalla henne för min egna personliga coach, vi ska ta tag i Akilles utfall förhoppningsvis.. (håller alla tummar och tår).

Förra veckan fick jag föresten veta att en arbetskollega har som husdjur en
afrikans jätte snigel!
Haha jag trodde jag skulle vika mig av skratt, men när jag fick se den vart jag bara chockad, Leo som han heter ser ut ungefär såhär;



GIGANTISK!!!
(ni bör även veta att hon även jobbar på Akvaria och är väldigt farsinerad av vattendjur)


Ja för att vara lite positiv så stöttar ju Kim mig iaf och jag har väldigt bra vänner runt om mig som håller mig på rätt bana. Och världens charmigaste och goaste hundar som jag älskar så otroligt mycket!

Ikväll blir det att se Twilight Saga - New Moon
Hoppas den är lika bra som den första!! :)

TJING /S


MMM härliga helg!

Javisst har den varit mysig!!
Igår på EM så åkte jag och Z till Steffi för inväntning av dom andra och för att hundarna skulle träffas innan alla kom så det inte vart för mycket för lilleman. Dom skällde ut han rejält och sen gick allt som en dans på rosor :)
Dock kom jag på att jag hade åkt en timme för tidigt haha, mobilen som jag bytte till hade inte ändrats på tiden..
Men men aldrig fel att umgås lite extra med Steffi! ;)

Kvällen bjöd på så mycket skratt så vi låg nästan dubbelvikta hela högen, vi hade jätte trevligt och drack och åt gott! Tack Steffi för en mycket bra kväll!

Jag och Z var hemma halv 3, då gick vi och tok sov båda två för att stiga upp kl. 9.30 för att bege oss till valpkursen som var på Vällingby BK idag. Akilles fick även följa med som support idag :)
Efter det så kom Denice med tre av sina flickor, Akilles vart ju överlycklig då hans livs kärlek, Roxy var med!



Vi satt först och drog en update om våra liv :P Sen tog vi en promenad över Viksjö golfbana och sedan gick vi in och började träna trix. Jag är alltid lika farsinerad över Denice passion för hundträning, hennes ideer och hur hon löser situationer. Jag kan sitta som ett fån och bara titta när hon tränar sina flickor.

Men där emellan så tränade jag såklart lilleman, vi har börjat snurra träning och slalom och sen fick han sitta och titta på när vi försökte lära A att lägga sin högra tass över den vänsta och tvärt om.
A tyckte dock att han skulle trycka nosen emot, spela död och äta papptallriken :P Men tillslut lyckades vi komma en bit på vägen med min guldfisk i skål ;)

Väl hemma är jag helt slut.. Blir tidig sänggång för en ny vecka med nya äventyr som födelsedagar, veterinärkväll på hundklubben, hundträning, och äntligen freestyle instruktörs utbildningen för Emma och Frida som jag har längtat efter så otroligt mycket!!

Nej nu ska jag ta och softa, för jag har två döda hundar här hemma så kan göra det hur mycket jag vill ;) !

TJING /S


Ljuvliga höstdag!

Inkommen från en 1½ timmes promenad med Emilia och hundarna,
så skönt att ta promenaden med någon annan :)
Här kommer lite härliga bilder på 13½v valpen också, ett försök till ståbilder :P


(klicka på bilderna så blir dom större)
  
    


Haha vad gör skuggan? :P


Haha ja under dom dagarna sen sista inlägget har Z lyckats lära sig simma, då vi gick runt Råcksta träsk skulle han promt följa med A ner till stenarna och plums så gled han ner, först såg han ut som en dränkt katt som plaskade sen simmade han in till land och tog sig upp!
(Ja jag fick nästan en hjärtattack!!)

Han har även visat sitt skådespeleri, haha, vi var ut och gick och så råkade jag lite halv löst nudda hans tass UNDER min fot och han skrek som bara denn och sedan haltade han tills han såg något roligt längre fram och "glömde" bort att han hade ont :P Typiskt valpar!

Nu ska jag bada hundarna en till omgång efter lusinvationen! 
Sen kommer Maria hit och ikväll ska jag och Z på tjejmiddag, jätte kul ska det bli! 
Vi hörs!


 
Matte och Husses stoltheter! <3

TJING /S


OJ OJ OJ....


Z 12veckor!






... vad dålig jag har varit!! Jag har varit så upptagen med mina hundar, mitt jobb, vänner och Kim ja ett liv helt enkelt ;)

Vi kör en snabb rep av vad som hänt:

PINK KONSEEEEEERT!!!!!
MAGAAAD vad hon är otroligt bra! Hon är så äkta och hennes musik är så grymt bra! Har massa filmklipp vet ej om man kan lägga upp på youtube dock men lägger upp lite halvdåliga bilder ;)


(klicka på bilderna så blir dom större)

 
Globen var såklart rosa!!


Såklart en grym OPENING!


SOOO HOT!


And the finish!

- Det har varit kursavslut på allmänlydnadskursen

- Z fyllde 12veckor och fick valp vaccin och rabies spruta, han vägde förra torsdagen 7kg

- Z har haft löss efter vi var på Himmelska hundar, det botade vi dagen efter genom schamponera honom och Akilles och hundar som varit med dom efter lördagen!

- Kim var på kryssning i fredags så Karin var här kollade idol och "paranormal activity" och den ska man INTE se om man ska sova själv sen!
Det
som var läskigt med det var att när jag och hundarna skulle lägga oss satte jag på "torkel i knipa", men innan jag satt på filmen så är det någonting som Z blir rädd för och tömmer anal säckar och kissar på sig, tror ni DÅ jag kunde somna?? NEJ! Så mer än halva Torkel spelades innan jag kunde slockna..

- Lördagen så tog vi en lite längre promenad på halvtimme tänkte jag men vi gick vilse i skogen jag A och Z så vi kom inte hem förens 1½ timmes senare, sen hade jag iaf 2trött hundar så jag passade på att titta på en johan falk film och UPP, sen kom en full Kim hem och vi begav oss till Kanngjutar´n för mat och film, det vart terminator och den var heeelt ok!! :)

Här har jag en gammal klass kompis Magnus Weideskog som klättrar sig upp i musik branschen, riktigt bra!!
YOU NEEEEED TO LISTEN!!!




Sen har vi en liten MOVIE på Z såklart, efter 4minuter så trampade vi ner i lådan, satan i gatan vad han tänkte :P
Men nu är det inga problem såklart ;)




TJING/ S

Happ så var helgen slut..

Gyyyyd så tiden går fort!? Jag hann knappt blinka så var det söndags kväll.. Suck, måste lära mig ta det LUGNT på helgerna :P..

Torsdags kursen gick bra, det är kul att se folk jobba med sina hundar och komma framåt!
Vi var en man kort på jobbet i torsdagen så jag var helt sluuut på fredagen, sen tar det ju på krafterna att lära in nya rutiner, massa hundnamn, vilket koppel som tilhör vem osv..
Men trivs som fisken i vattnet :)

Fredags kvällen så kom Jonas över och käkade Kims supergoda fisk och kollade på "Arne Anka, en kväll på Zekes" med Robert Gustavsson, haha jag har aldrig sett den förut och ni som INTE gjort det GÖR det, han är grym robert!!



Kim fick även veta att han får fortsätta ett tag framöver på jobbet, så det är ju skönt att veta, dock inte HUR länge men förhoppningsvis till jul iaf.. !

   

Lördagsmorgonen packade jag och Z ihop oss för en dag på Gärdet med Mimmi och Urax, och vi hade tok mysigt trots vädret, sen avslutade vi på Himmelska hundars hundcafé och Z skötte sig så exemplariskt man kan. Vilken Ängel blir tårögd för allt går som smort, han är grym!

Grabbarna fick vara med på bloggen också :)
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.11069857

Efter en lugn stund hemma, så tog jag med Akilles ut och körde lite med honom, började med lydnaden, men han var för taggad så vi startade lite med freestyle konster och det gick super, sen gick vi över på lydnaden vilket gick sjukt, bra dock lite trängande i foten men vi har ju typ inte tränat på 3v så han är rå taggad, jätte kul!

Kvällen spenderades på Kanngjutar´n där vi hade hur trevligt som helst som vanligt, så här kan det se ut efter en kväll där ;


Imorse så var det lite tungt att gå upp men det gick och jag och A gick promenad för att hämta Nadja och sedan kom Alexandra och hämtade oss (hon har lilla Enzo som är Z bror) och vi åkte till Häggvik där resten av valparna var och åkte i valpkursen en tur som miljö och socialträning inne på söder :)
Z som VANLIGT skötte sig exemplariskt för att vara 11,5v. 

(klicka på bilderna så blir dom större)

 
Z & Dexter
 

Dexter (kusin)

 

Moira (syster)

 
 
Lizzy (kusin)

 

Enzo och Moira


Jag, Nadja och Z


Enzo med lillmatte :)


Moira har lite brådis ;)


Dexter visar sin fina pose sida !


Nadja och Z


Mamma Qinsi vart lite trött av att hålla reda på alla :)


Enzo vart lite trött, men det ser ut som han gapskrattar :P


Lizzy var även trött hon :)

Nej nu ska jag ordna bannern på hemsidan som är så suddig!
Den som är upplagd här på bloggen har Malin gjort och den är så sjukt snygg!
Tack än en gång vännen!!


Hoppas ni andra inte har haft en sån hundgalen helg ;)
TJING /S


En fröjd för ögat...

http://www.svartbergs.se/lasvart.html

Gå in på denna länk, skrolla ner till
videobiblioteket och kolla på skoj tävlar elitklass, läääängst ner.
EN FRÖJD FÖR ÖGAT!
Detta är mitt mål, jag smälter, får gåshud över hela ryggen!
Kärlek på högnivå!

Allting rullar på bra, idag var jag ner på klubben med lillskiten, han lyssnar så jävla bra, FÖR bra måste jag säga, men något vi måste börja träna mer med är med leksaker, mer intresse vill jag ha :)
Annars funkar sitt och inkallning vääääldigt bra, vi har även
börjat träna ligg, haha, det går prima!
Vilken stjärna jag har fått, vill tacka ännu en gång för denna underbar hund som förgyller min dag även dom dåliga..

Som denna, ikväll fick jag veta något väldigt hemskt! Skriver mer när jag känner att jag kan, vill skicka en varm tanke till en av mina äldsta vänner.. <3


Imorgon är det valpkurs på klubben igen som jag är instruktör för, blir kul och se om det blivit några framsteg..
Vi själva var ju på kurs i söndags, och Z var, ja vad ska man säga, BÄST! Jag blir nästan lite rädd över hur lyhörd och följsam och kontakttagande han är.. Helt galet men helt underbart, allt jag önskat mig!

Nej nu ska jag duscha sen lägga mig i sängen :)

TJING /S

Bild bomb! :D

En vanlig helg hos familjen Öberg/Mattsson:

(klicka på bilderna så blir dom stora)
    

    
  
 
Kusinerna till vänster och syskonen till höger om mig, Moria och Enzo sen har vi mamma Qinsi på kanten!

En skön helg med andra ord! TJING /S


FRIDA OCH POPPY till NM! 
Med all rätt, skriv på!!
 http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Frida_till_NM


RSS 2.0